Türk-Alman Üniversitesinde Gerçekleştirilen Demoday, Girişimcileri Yatırımcılarla Buluşturdu

10.08.2023

Dijitalpark Teknokent bünyesinde yürütülen, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) destekli “Ticarileştirme Odaklı Sürdürülebilir İşbirliği Platformu: İstanbul İnovasyon ve Teknoloji Lisanslama Merkezi” Projesi kapsamında düzenlenen Dijital Patika Demoday & Proje Pazarı- Proje Kapanış Etkinliği, Türk-Alman Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Türk-Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Yıldız, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Bülbül, Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Latif Coşar, Dijitalpark Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, fakülte dekanları ve öğretim üyelerinin katıldığı etkinlik kapsamında, girişimcilerle yatırımcılar bir araya geldi.

Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen sunumların ardından jürinin değerlendirmeleri sonucunda "Sekonderma" adlı projesiyle Berkay Bor ve ekibi birinci, "Phoneq" adlı projesiyle Furkan Karayel ve ekibi ikinci, "Some Carbon" adlı projesiyle Serhat Can Bayar ve ekibi üçüncü oldu. Etkinlikte eğitim ve mentorluk desteği alan katılımcılar, iş fikirlerini paylaşarak ticarileşme fırsatlarını değerlendirmeye çalıştı. Dijital Patika Demoday'de jüri değerlendirmeleri sonucunda seçilen girişimcilere çeşitli destekler sağlandı. Bu destekler, girişimcilerin hedeflerine adım adım yaklaşmalarını sağlayacak önemli katkılar sunuyor.