Türkiye Çerçeve Programları Tarihinde Bir İlk

01.02.2023

Ufuk Avrupa Programı kurumsallaşmış ortaklıkları arasında yer alan Clean Hydrogen Partnership (Temiz Hidrojen Ortaklığı) 2022 yılı ikinci fasıl çağrılarına ilişkin açıklanan başvuru sonuçlarının akabinde, Üniversitemizin Mühendislik ve Fen Fakültelerinden Dr. Öğr. Üyesi Sibel Özenler, Dr. Öğr. Üyesi Meltem Karaismailoğlu Elibol, Arş. Gör.  Mehmet Turan Görüryılmaz, Arş. Gör. Fuat Berke Gül ve Arş. Gör. Berat Berkan Ünal’dan oluşan araştırma ekibinin de dahil olduğu 13 ortağın yer aldığı HYSouthMarmara akronimli proje desteklenmeye hak kazandı.

“HORIZON-JTI-CLEANH2-2022-06-02: H2 Valley (small scale)” çağrısı kapsamında sunulan; HYSouthMarmara (South Marmara Hydrogen Shore) akronimli konsorsiyumda 16 kuruluş yer almakta olup proje kapsamında, endüstride fosil yakıt kullanımının kademeli olarak kaldırılması ve sanayinin karbondan arındırılması ana vizyonuyla bölgesel bir hidrojen ekonomisinin gelişiminin desteklenmesi ve hidrojen ekonomisinin sahip olabileceği potansiyel etkinin ortaya çıkarılması amaçlanmaktadır.