Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu Güvenli Yolculuk için Okulumuzdaydı

08.12.2022

Alternatif ulaşım araçları kullanımında olası kazaların önüne geçmek ve daha güvenli yolculuk etmek amacıyla Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu tarafından başlatılan sosyal sosyal sorumluluk projesi kapsamında 8 Aralık 2022 Perşembe günü Üniversitemizde ücretsiz reflektif yelek dağıtıldı.

1923’ten bugüne otomobil sektörü ve yol güvenliği alanında kamu yararına çalışmalar yapan Turing adına, Başkanvekili Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili’nin katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Cemal Yıldız’ın yanı sıra Rektör Yardımcılarımız ve Dekanlarımız da eşlik etti. Rektörümüz Yıldız ve Turing Başkanvekili Bilgili, öğrencilerimize yönelik yaptıkları konuşmada, günümüzde alternatif ulaşım araçları olarak giderek yaygınlaşan motosiklet, bisiklet, motorlu bisiklet ve elektrikli skuter kullanımlarında yaşanabilecek kazaların önlenmesi amacıyla gece saatlerinde reflektif özellikli ekipman kullanması zorunluluğuna dikkat çekti. Gençler arasında yelek kullanımının yaygınlaşmasına destek vermek ve yol emniyetine dair bilinç oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen etkinliğe, öğrencilerimiz büyük ilgi gösterdi.