"Dördüncü Yıllık İşletme Konferansı: Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık" Gerçekleştirildi

13.11.2023

Siemens ve DAAD sponsorluğunda düzenlenen “Dördüncü Yıllık İşletme Konferansı: Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık” başlıklı konferans, Üniversitemiz ve Bielefeld Uygulamalı Bilimler ve Sanatlar Üniversitesi iş birliğiyle 10 Kasım 2023 tarihinde YDYO Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü olması münasebetiyle günün anlam ve önemine değinerek programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Cemal Yıldız, bu yılki konferansın teması olan "Çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık" kavramlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "Çeşitliliğe, eşitliğe ve kapsayıcılığa işyeri kültüründe önem verdiği bilinen şirketler genellikle daha güçlü bir işveren markasına sahiptir. Güçlü bir işveren markası, bir şirketin sektördeki genel itibarının, müşteri sadakatinin ve güveninin artmasına katkıda bulunur." diyen Prof. Dr. Yıldız, "Türk-Alman Üniversitesi olarak “Üniversite-sanayi/sektör” iş birliğine verdiğimiz önemi her fırsatta vurguluyor ve düzenlediğimiz etkinliklerde teori ve pratiğin birlikteliği için büyük çaba sarf ediyoruz. Bu anlamda, Türk-Alman Üniversitesi, Bielefeld Uygulamalı Bilimler ve Sanatlar Üniversitesi, DAAD ve Siemens Türkiye'nin katkılarıyla düzenlenen bu konferansın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm katılımcılara verimli bir konferans diliyorum." ifadelerinde bulunarak sözlerini tamamladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Cemal Yıldız'ın açılış konuşmasının ardından Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ela Sibel Bayrak Meydanoğlu, Bielefeld Uygulamalı Bilimler ve Sanatlar Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıza Öztürk ve Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Dr. Hüseyin Geliş konuşmalarını gerçekleştirdi.Yoğun ilgi gören konferans, farklı disiplinlerden akademisyenler ve uygulayıcıları bir araya getirerek iş ortamında çeşitlilik, eşitlik ve katılımın farklı perspektiflerden tartışıldığı üç oturum halinde gün boyunca devam etti.