Üniversitemizde AFAD İş Birliğiyle Deprem Tatbikatı Yapıldı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) iş birliği ile Üniversitemizde, 15 Aralık 2022 tarihinde deprem anı bina tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.

Türk-Alman Akademisyenler Birliğinden Rektörümüze Nezaket Ziyareti

Almanya’nın Göttingen şehrinde akademik faaliyetler düzenleyen Türk-Alman Akademisyenler Birliğini temsilen Av. Aysel Irgat ve Cenk Sancak, 9 Aralık 2022 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Cemal Yıldız’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu Güvenli Yolculuk için Okulumuzdaydı

Alternatif ulaşım araçları kullanımında olası kazaların önüne geçmek ve daha güvenli yolculuk etmek amacıyla Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu tarafından başlatılan sosyal sosyal sorumluluk projesi kapsamında 8 Aralık 2022 Perşembe günü Üniversitemizde ücretsiz reflektif yelek dağıtıldı.

Almanya Büyükelçisinden Rektörümüze Ziyaret

Federal Almanya Cumhuriyetinin Türkiye Büyükelçisi Jürgen Schulz ve eşi Sheila Stanton, 7 Aralık 2022 Çarşamba günü Rektörümüz Prof. Dr. Cemal Yıldız'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Üniversitemizden Darülaceze Başkanlığına Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Cemal Yıldız; TAÜ Sosyal Sorumluluk Koordinatörlüğümüzden Dr. Öğr. Üyesi Semih Emre Çekin ve Dr. Öğr. Üyesi Nida Erdem ile birlikte 5 Aralık 2022 tarihinde Darülaceze Başkanlığını ziyaret etti.

Uluslararası Hukuk Söyleşileri VI

Uluslararası Hukuk Söyleşileri VI kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Deniz Tekin Apaydın ile "Türk Hukukunda Uluslararası Andlaşmalardan Çekilme Usulü" konulu söyleşi düzenlendi.

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektöründen Üniversitemize Ziyaret

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bekir Sami Yılbaş, 28 Kasım 2022 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Cemal Yıldız’a nezaket ziyaretinde bulundu. Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette iki üniversite arasında yapılabilecek ortak projeler hakkında görüşüldü.

Türk-Alman Üniversitesi Afet Farkındalık Eğitimlerine Başladı ​​​​​​​

Üniversitemiz personelini yangın, deprem, sel gibi çeşitli afetlere hazır hale getirmek, acil durumlarda nasıl hareket edilmesi gerektiği konusunda kişileri bilinçlendirmek amacıyla Rektörlüğümüz tarafından İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen Afet Farkındalık Eğitimi oturumlarının ilki 28 Kasım 2022 tarihinde Derslikler Binası A Blok Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Çocuk Hakları Paneli

TAÜ Hukuk Klinikleri ve TAÜ ILSA Hukuk Kulübü tarafından ortak düzenlenen ve dört hafta boyunca sürecek olan Çocuk Hakları Paneli’nin “Uluslararası Hukuk Metinlerinde Çocuk Hakları” başlıklı ilk programı, 22 Kasım 2022 tarihinde YDYO Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Althea Ekibi Rektörümüzü Ziyaret Etti

Moleküler Biyoteknoloji Bölümü 2. sınıf öğrencilerimiz Dilay Yalçın, Esra Karadeli ve Burak Bilgin'in Üsküdar Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü öğrencileri Tuba Şevik ve Selin Akdemir ile birlikte yer aldıkları Althea ekibi, 25 Kasım 2022 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Cemal Yıldız'ı ziyaret etti.

Rektörümüz TRT Türk Ekranlarına Konuk Oldu

Rektörümüz Prof. Dr. Cemal Yıldız, 24 Kasım 2022 Perşembe günü TRT Türk kanalında yayınlanan Günaydın Hayat programına konuk oldu.

TAÜ İdari Personeli Hizmet İçi Eğitim Seminerleri Başladı

Üniversitemizde görevli idari personelin çeşitli alanlarda bilgi, beceri, tutum, performans, verimlilik ve motivasyonlarının artmasını sağlamak amacıyla organize edilen Hizmet İçi Eğitim Seminerleri serisinin açılış töreni, 23 Kasım 2022 tarihinde TAÜ Derslikler Binası Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

İşletme Konferansı “3rd Annual Business Administration Conference: Sustainability in Business Management”

İşletme Bölümünün, Bielefeld Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile birlikte Siemens Türkiye ve DAAD sponsorluğunda düzenlendiği “3rd Annual Business Administration Conference: Sustainability in Business Management” başlıklı konferans, 18 Kasım 2022 tarihinde Siemens Kartal Kampüste gerçekleştirildi.

Geçmişten Geleceğe Türkiye'den Almanya'ya Göçün 61. Yılı Konferansı

TAÜ Göç ve Uyum Uygulama ve Araştırma Merkezi (TAGU) ile Göç İdaresi Başkanlığının iş birliğiyle düzenlenen Geçmişten Geleceğe Türkiye'den Almanya'ya Göçün 61. Yılı başlıklı etkinlik, 21 Kasım 2022 tarihinde YDYO Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Rektörümüz, Terör Saldırısında Hayatını Kaybedenleri Anma Törenine Katıldı

İstanbul'daki tüm üniversite rektörleri, Taksim İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım 2022 tarihinde gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybedenleri andı.

Türk-Alman Üniversitesi TÜBİTAK Başkanını Ağırladı

Türk-Alman Üniversitesi Uluslararası Yüzey Araştırmaları ve İnovasyon Merkezi [TAÜ UYAM A.Ş.]-TÜBİTAK Sektör Buluşması etkinliği 18 Kasım 2022 tarihinde TAÜ Derslikler Binası Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Üniversitemiz ve Alman Addworx Firması Arasında İş Birliği

Alman Addworx firması yöneticileri 15 Kasım 2022 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Cemal Yıldız’a makamında bir nezaket ziyaretinde bulundu ve öğrencilerimizle bir araya geldi.

Türk-Alman Üniversitesi Olarak Ebediyete İntikalinin 84. Yılında Atamızı Andık

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sonsuzluğa uğurlanmasının 84. yılında Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından "10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni” düzenlendi.

TAÜ-SEM’de Sertifika Töreni

9 Kasım 2022 tarihinde Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) Kampüsünde gerçekleştirilen törenle Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin (TAÜ-SEM) düzenlediği Almanca Dil Eğitim Programı kursiyerlerine sertifikaları takdim edildi.

Türk-Alman Dayanışma ve Eğitim Vakfı Rektörümüz Cemal Yıldız'ı Ziyaret Etti

Federal Almanya ile yoğun mesleki, ticari ve bilimsel ilişkiler sürdüren Türk-Alman Dayanışma ve Eğitim Vakfı (TADEV) yetkilileri, 8 Kasım 2022 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Cemal Yıldız'a nezaket ziyaretinde bulundu.