Rektör Yıldız, Uluslararası Yarışmada Ödül Alan Öğrencimizi Tebrik Etti

Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) Rektörü Prof. Dr. Cemal Yıldız ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aysel Uzuntaş, katıldığı Uluslararası Regeneron ISEF 2022 Yarışmasında ülkemizi temsil eden TAÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Hazırlık Sınıfı öğrencisi Yavuz Bülent Yurduseven’in başarısını tebrik etti.

Rektör Prof. Dr. Cemal Yıldız, Türk Tarih Kurumunun Münih’te Düzenlenen “Türkiye’de Alman Bilim İnsanları Çalıştayı”na Katıldı

Rektör Yıldız, 30 Haziran 2022 tarihinde Türk Tarih Kurumu tarafından Münih’te düzenlenen “Türkiye’de Alman Bilim İnsanları Çalıştayı: Alman Bilim İnsanlarının Modern Türkiye’nin Gelişmesine Katkıları” konulu çalıştayda “Türk-Alman İlmî Münasebetlerinin Günümüzdeki Durumu” başlıklı bildirisini sundu.

Akademik Kutlama Töreni

Türk Alman Üniversitesi (TAÜ) rektör değişimi vesilesiyle düzenlenen “Önceki Rektörümüz Prof. Dr. Halil Akkanat’a Veda Yeni Rektörümüz Prof. Dr. Cemal Yıldız’a Hoş Geldiniz” temalı akademik kutlama töreni, 23 Haziran 2022 tarihinde TAÜ Derslikler Binası Konferans Salonunda yapıldı.

Bielefeld Üniversitesinden TAÜ Rektörüne Tebrik Ziyareti

TAÜ’nün Alman partner üniversitelerinden Bielefeld Üniversitesi Rektör Yardımcısı ile Koordinatörü, Rektör Prof. Dr. Cemal Yıldız’a yeni görevinden dolayı tebrik ziyaretinde bulundu.

Öğretim Üyelerinden TAÜ’ye Ziyaret

Çeşitli üniversitelerde görevli öğretim üyeleri, 27 Haziran 2022 Pazartesi günü TAÜ Rektörlüğü’ne bir ziyaret gerçekleştirdi.

TAÜ Rektörü Prof. Dr. Cemal Yıldız’ın Münih Başkonsolosluğu Ziyareti

TAÜ Rektörü Prof. Dr. Cemal Yıldız, 30 Haziran 2022 tarihinde Türk Tarih Kurumu tarafından düzenlenecek olan “Türkiye’de Alman Bilim İnsanları Çalıştayı: Alman Bilim İnsanlarının Modern Türkiye’nin Gelişmesine Katkıları” çalıştayı kapsamında sunacağı “Türk-Alman İlmî Münasebetlerinin Günümüzdeki Durumu” konulu bildirisi dolayısıyla gittiği Münih’te Başkonsolosluğu ziyaret etti.

TAÜ’de Çocuk ve Yeni Medya Çalıştayı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının himayesi ile 22 Haziran günü TAÜ’de Çocuk ve Yeni Medya Çalıştayı gerçekleştirildi.

Dijitalpark Teknokent Heyeti TAÜ’de

Dijitalpark Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin ve beraberindeki heyet TAÜ Rektörlüğünü ziyaret etti.

Başkan Aydın’dan Rektör Yıldız’a Ziyaret

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) Rektörü Prof. Dr. Cemal Yıldız’ı makamında ziyaret etti.

Mekatronik Mühendisliği Öğrencilerinden TÜBİTAK-2247-C Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) Başarısı

Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri Serkan Dinç ve Yusuf Emre Mutlutürk, TÜBİTAK-2247-C Stajyer Araştırmacı Burs Programı Desteği kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Abdulkadir ŞANLI’nın yürütücüsü olduğu TÜBİTAK 3501-Kariyer Projesinde 6 ay boyunca stajyer star araştırmacı olmaya hak kazandı.

Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Kapadokya Üniversitesi Rektörlerinden Nezaket Ziyareti

Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, 21 Haziran 2022 tarihinde TAÜ Rektörü Prof. Dr. Cemal Yıldız'a nezaket ziyaretinde bulundu.

TAÜ Rektörlüğü’nde Nezaket Ziyaretleri

17 Haziran 2022 Cuma günü TAÜ Rektörlüğü nezaket ziyaretlerini kabul etti.

TAÜ Rektörü Mazbatasını Aldı

3 Haziran 2022 tarihli Resmi  Gazetede yayınlanan kararla Türk-Alman Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Cemal Yıldız, Rektörlük mazbatasını 15 Haziran günü Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı’nda düzenlenen törenle aldı.

Beykoz Kaymakamı’ndan Nezaket Ziyareti

Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, 16 Haziran 2022 tarihinde TAÜ Rektörü Prof. Dr. Cemal Yıldız'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Uluslararası Yarışmada TAÜ Öğrencisinin Büyük Başarısı

TAÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Hazırlık Sınıfı öğrencimiz Yavuz Bülent Yurduseven, katıldığı Uluslararası Regeneron ISEF 2022’de 'USA Ulusal Güvenlik Ajansı Araştırma Ödülü' kategorisinde 3.lük ve Matematik kategorisinde ilk 4’e verilen 'Büyük Ödül'de 4.lük olmak üzere 2 ödüle birden layık görüldü.

Siemens Dijital Endüstri Laboratuvarı Açıldı

Siemens Türkiye’nin desteğiyle TAÜ Kampüsünde kurulan laboratuvarın açılış töreni 13 Haziranda gerçekleştirildi.

Milli Savunma Üniversitesi Rektörü’nden Nezaket Ziyareti

Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu 13 Haziran 2022 tarihinde TAÜ Rektörü Prof. Dr. Cemal Yıldız'a nezaket ziyaretinde bulundu.

TAÜ Rektör Ataması

3 Haziran 2022 tarihli 31855 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 2022/230 kararıyla Türk-Alman Üniversitesi Rektörlüğüne Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Cemal Yıldız atandı.

Kültürlerarası Yönetim Yüksek Lisans Öğrencileri İç Anadolu’da

Kültürlerarası Yönetim Disiplinlerarası Çift Diploma Yüksek Lisans Programı öğrencileri “Araştırma Semineri: Saha Çalışması” dersi kapsamında Prof. Dr. Ernst Struck rehberliğiyle Konya Ovası‘na bir araştırma gezisi gerçekleştirdi.

Richard Skalak En İyi Makale Ödülü

Türk-Alman Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yunus Ziya ARSLAN’ın doktora öğrencisi Arş. Gör. Derya KARABULUT’un başyazarı olduğu, Prof. Dr. ARSLAN'ın yazarları arasında yer aldığı Journal of Biomechanical Engineering dergisinde yayınlanan "Direct Validation of Model Predicted Muscle Forces in the Cat Hindlimb During Locomotion" makalesi '2020 Yılı Richard Skalak' ödülüne layık görüldü.